GDM, ett av de ledande företagen inom IT, är stolta att tillkännage en ny satsning inom artificiell intelligens och datadriven utveckling. I nära samarbete med Mittuniversitetet har GDM rekryterat en doktorand som kommer att spela en central roll i att driva denna satsning framåt.

 

Doktoranden, som tillträder sin tjänst i september, kommer att ha fokus på att integrera Machine Learning och Generativ AI (GenAI) i GDMs verksamhet. Satsningen syftar till att förstärka företagets förmåga att analysera data och automatisera processer, med målet att erbjuda ännu mer värdefulla och effektiva lösningar till kunderna.

 

“Vi har redan gjort betydande framsteg inom AI, med två lanserade AI-assistenter som underlättar för våra kunder och stöttar vårt supportteam. Denna nya satsning är dock vår mest avancerade hittills och kommer att fokusera på att ta vår IT-drift till nästa nivå. Med Mittuniversitetet som partner är vi övertygade om att vi kan sätta en ny standard för kundförväntningar inom vår bransch,” säger Niklas Hagberg, projektansvarig för satsningen.

 

Med sitt huvudkontor i Sundsvall och cirka 130 medarbetare har GDM alltid strävat efter att ligga i framkant inom IT-branschen. Denna satsning på AI och Intelligent Automation är ett viktigt steg i företagets långsiktiga strategi för att stärka sin position som en ledande IT-leverantör i Sverige.

 

“Detta partnerskap med Mittuniversitetet ger oss en unik möjlighet att förena akademisk spetskompetens med vår praktiska erfarenhet inom IT. Vi ser fram emot att tillsammans utforska nya möjligheter inom AI och datadriven utveckling, något vi är övertygade om kommer att leda till förbättrade IT-lösningar och ett ökat värde för våra kunder,” säger Tommy Gustafsson, VD och grundare av GDM.

 

För mer information, vänligen kontakta: Niklas Hagberg Projektansvarig för denna satsning på GDM. Niklas.hagberg@gdm.se

Niklas Hagberg - GDM
Niklas Hagberg – GDM

Fler nyheter